Hamlappen met tomaten in de r?mertopf

  • 4 personen
  • Moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Zet de r?mertopf minstens 10 minuten onder water. Bestrooi de hamlappen met zout en peper. Leg het vlees in de r?mertopf en leg de uiringen en de tomatenplakken er op. Bestrooi met de oregano en giet de olie en azijn erover. Giet als laatste de bouillon erbij en leg het deksel op de r?mertopf.

Stap 2
Zet de r?mertopf in de koude oven, stel de oven in op 180?C en laat het vlees circa 2 uur garen. Serveer het vlees met de tomatenjus en bijvoorbeeld rijst en sla.

Bron: Koken met de Keurslager nr 9-2006

Ingrediënten

700 g hamlappen
r?mertopf
zout en peper
1 grote ui, in ringen
500 g trostomaten, in plakken
1 el gedroogde oregano
2 el olijfolie
1 el balsamicoazijn
5 dl kippenbouillon van tablet

Keukengerei

r?mertopf