Hammousse met komkommersaus

  • 0 personen
  • Vrij moeilijk
  • Tussendoortje
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Voorbereiden
Ham kleinsnijden. Sjalotje pellen en fijnsnipperen en de paprika grof hakken. Gelatine in koud water weken. Slagroom stijfslaan en tot gebruik in de koelkast zetten.
Bereiden
Olie verhitten en sjalotje met paprika bakken tot ze zacht zijn. Fond met de uitgeknepen gelatine verwarmen tot de gelatine is opgelost. Tot gebruik opzij zetten. Paprikamengsel en ham in een foodprocessor of met een staafmixer pureren tot een homogeen mengsel ontstaat. De wat afgekoelde bouillon met de cognac erdoor roeren, het mengsel op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat en in de koelkast zetten tot het bijna is gestold. Slagroom erdoor scheppen en de mousse (om verder op te stijven) terug in de koelkast zetten. Van de mousse met 2 eetlepels balletjes vormen en op elk bordje 2 balletjes leggen en de bordjes garneren met komkommersalade en plakjes komkommer.

Ingrediënten

- 250 g gekookte ham
- 1 sjalotje
- 1/2 rode paprika
- 5 blaadjes gelatine
- 1 dl slagroom
- 1 eetlepel olie
- 2 1/2 dl gevogeltefond
- 1 eetlepel cognac
- zout, peper, nootmuskaat
Erbij
- 200 g komkommersalade (kant en klaar)
- plakjes komkommer