Hangop met sinaasappelcompote

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Nagerecht
  • 20-30 minuten
  • Feesten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Maak een schone theedoek nat en wring hem goed uit. Leg de theedoek in een vergiet en zet het vergiet op een wat kleinere schaal zodat het vergiet de bodem niet raakt. Giet de yoghurt of karnemelk in de doek en dek het af met een bord. Zet het een nacht in de koelkast.

Stap 2
Was een van de sinaasappels heel goed af en rasp er met een zesteur een eetlepel vol schilletjes van. Snijd de rest van de sinaasappelschil rondom weg zodat er geen wit meer te zien is. Snijd de partjes tussen de vliezen uit en controleer of er geen pitjes achterblijven, deze maken de compote bitter. Doe de sinaasappelpartjes met de schilletjes, de suiker, vanillestok en specerijen in een pan. Breng het geheel aan de kook en laat circa 20 minuten pruttelen tot de compote stroperig wordt. Laat de compote in een schaaltje buiten de koelkast helemaal afkoelen.

Stap 3
Schraap de hangop uit de doek en verdeel het over 4 schaaltjes. Geef er een lepeltje compote bij. Lekker met een kaneelkoekje.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 3

Ingrediënten

1 liter biologische volle yoghurt of 2 liter biologische karnemelk
3 navelsinaasappels
3 volle el basterdsuiker
1 vanillestokje, opengesneden
1 mespunt kardemom
1 mespunt kaneel

Keukengerei

Vergiet Schaal Zesteur (rasp voor citrusvruchten) Pan Schaaltje