Hartige pannenkoekrollen uit de oven

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • 30-60 minuten
  • Kinderkeuken
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de boter of olie in een hapjespan en bak de spekblokjes in 3 minuten zachtjes uit. Voeg de gesnipperde ui toe en bak een minuut mee. Verkruimel het gehakt boven de pan en roerbak het nog een minuut tot het rul is. Voeg de tomatensaus en boontjes toe en laat nog twee minuten pruttelen.

Stap 2
Maak het beslag voor de pannenkoeken door eerst de melk en dan de eieren door het meel te kloppen. Verwarm een grote koekenpan tot hij goed heet is en bestrijk de pan met een beetje boter. Laat een kwart van het beslag in de pan uitvloeien en bak de pannenkoek op middelhoog vuur tot de bovenkant droog is, draai hem om en bak de andere kant mooi bruin. Bak zo nog 3 pannenkoeken.

Stap 3
Verwarm de oven voor op 180?C. Leg de pannenkoeken plat neer, verdeel de vleessaus erover en rol ze voorzichtig op. Leg ze naast elkaar in een ovenschaaltje en bestrooi ze met de kaas. Bak de pannenkoeken in 15 minuten bruin.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 6

Ingrediënten

100 g spekblokjes
250 g rundergehakt
1 el vloeibare boter of olie
1 ui, gesnipperd
6 el kant-en-klare tomatensaus
1 klein blikje kidneybonen (150 g), uitgelekt
200 g pannenkoekenmix
5 dl melk
2 eieren, losgeklopt
2 el vloeibare boter
100 g geraspte pittige kaas

Keukengerei

Hapjespan Koekenpan