Hartige taart met bloemkool en kip

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Winter
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Bak de spekblokjes op zacht vuur 5 minuten. Voeg de gesnipperde ui toe en fruit nog 3 minuten mee. Snijd de kipfilet in kleine blokjes en bak ze 3 minuten om en om mee met de ui en spek. Laat ondertussen het deeg ontdooien en vet de springvorm in met boter, bestuif met een beetje bloem. Bedek de springvorm met het deeg en druk de naden goed aan. Snijd de randen rondom bij. Breng water met zout aan de kook en blancheer de bloemkoolroosjes 2 minuten. Spoel ze koud af en laat ze uitlekken.

Stap 2
Verwarm de oven voor op 200◦C.
Klop de eieren los met de room, zout en peper. Leg de bloemkoolroosjes in de deegvorm en verdeel hierop de kip, spek en ui. Bestrooi met de kaas en giet het beslag erover. Bak de taart in het midden van de oven in circa 40 minuten gaar. Laat even rusten voordat u hem in punten snijd.

Bron: Koken met de Keurslager nr 02-2007

Ingrediënten

250 g kipfilet
100 g gerookte spekblokjes
1 ui, gesnipperd
8 plakjes hartige taart deeg
1 el boter
1 el bloem
200 g bloemkoolroosjes
4 eieren
1,5 dl (kook)room
zout en peper
50 g geraspte belegen kaas

Keukengerei

springvorm van 28 cm ? koekenpan