Hartige taart met gerookte kalkoen

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200?C. Vet een springvorm goed in met olie of boter en bestrooi met een beetje bloem. Verdeel het deeg over de bodem en randen, laat overtollig deeg over de randen heen vallen en druk de naadjes goed dicht. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Breng ondertussen water met zout aan de kook en blancheer hierin de preiringen een minuut. Spoel ze af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Klop de eieren met de kookroom en de peterselie goed los. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de kalkoenreepjes en preiringen over de deegbodem. Schenk het ei/room mengsel eroverheen. Bestrooi met de geraspte kaas en vouw de overhangende rand van het deeg naar binnen. Bak de taart in ongeveer 45 minuten gaar en bruin. Lekker met groene sla.

Bron: KmdK, 07-2008

Ingrediënten

250 g gebraden kalkoenfilet, iets dikker gesneden en in reepjes
1 el olie of boter
1 el bloem
1 pak diepvries velletjes voor hartige taart, ontdooid
3 preistengels, in ringen
3 eieren
250 ml kookroom
2 el peterselie, gehakt
zout en versgemalen peper
75 g geraspte oude kaas

Keukengerei

Springvorm Beslagkom Garde