Hartige taart met kippenragout

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat het deeg ontdooien en leg alle plakjes op elkaar, bestrooi het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een grote lap ter grootte van een springvorm van 28 cm. Vet de springvorm in met boter en bestrooi rondom met bloem. Spreid het deeg over de bodem en de randen van de vorm en druk goed aan. Zet tot verder gebruik in de koelkast.

Stap 2
Verwarm de oven op 180?C. Verwarm de boter in een koekenpan, veeg de champignons schoon en snijd ze doormidden. Bak de champignons kort met de tijm en bestrooi met wat peper. Roer de eieren los en vermeng ze met de kippenragout.

Stap 3
Vul de deegvorm met de ragout en leg de champignons er bovenop, strooi er sesamzaad over en bak in de oven in ca. 30 minuten goudbruin. Lekker met een groene salade.?

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 3

Ingrediënten

700 g kippenragout, kant-en-klaar van de slager
1 pak deeg voor hartige taart
2 el. vloeibare boter
100 g kastanje-champignons
1 takje tijm, alleen de blaadjes
peper
3 eieren
1 el. geroosterd sesamzaad

Keukengerei

Deegroller Springvorm Koekenpan