Heldere tomatenbouillon met reepjes ossenhaas
- 4 personen
- Zeer makkelijk
- Tussengerecht
- 0-20 minuten
- Kerst
Stap 1
Snijd de rauwe ossenhaas in smalle reepjes en verdeel deze over 4 soepkommen. Snijd de prei in ragfijne ringetjes.
Stap 2
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin even de tomatenpuree. Voeg de vleesfond en nog 1 pot water toe. Verwarm de soep tot aan het kookpunt en schep de prei erdoor.
Stap 3
Schep de soep op de rauwe reepjes ossenhaas in de soepkommen en serveer meteen. Lekker met geroosterd brood en kruidenboter.
150 gram ossenhaas (in dunne plakken gesneden)
1 prei
1/2 eetl. olijfolie
1 blikje tomatenpuree (60 gram)
1 pot vleesfond of gevogeltefond
Soeppan