Heldere tomatenbouillon met reepjes ossenhaas

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Tussengerecht
  • 0-20 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de rauwe ossenhaas in smalle reepjes en verdeel deze over 4 soepkommen. Snijd de prei in ragfijne ringetjes.

Stap 2
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin even de tomatenpuree. Voeg de vleesfond en nog 1 pot water toe. Verwarm de soep tot aan het kookpunt en schep de prei erdoor.

Stap 3
Schep de soep op de rauwe reepjes ossenhaas in de soepkommen en serveer meteen. Lekker met geroosterd brood en kruidenboter.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 10

Ingrediënten

150 gram ossenhaas (in dunne plakken gesneden)
1 prei
1/2 eetl. olijfolie
1 blikje tomatenpuree (60 gram)
1 pot vleesfond of gevogeltefond

Keukengerei

Soeppan