Herfstsalade met rauwe ham

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Voorgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Was en droog de sla en doe die in een kom. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de shii-take met de knoflook en tijm 2 minuten zachtjes om en om. Bestrooi ze met zout en peper. Klop in een kommetje de ingredi?nten voor de vinaigrette door elkaar en breng deze op smaak met zout en peper.

Stap 2
Schep vlak voor het serveren de vinaigrette door de sla en verdeel de sla over vier grote borden. Verdeel de warme paddestoelen erover. Snijd de plakken rauwe ham in de lengte door en drapeer ze over de salade.

Bron: Koken met de Keurslager nr 9-2006

Ingrediënten

100 g rauwe ham
1 krop lollo rosso, geplukt en gewassen
1 el olie
100 g shii-take, schoongeveegd
1 teentje knoflook, gehakt
1 takje tijm, alleen de blaadjes
zout en peper
Voor de vinaigrette:
1 tl honing
1 tl scherpe mosterd
1 el witte wijnazijn
3 el milde olijfolie

Keukengerei

koekenpan