Herfsttwinkels met krieltjes en paddestoelen

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de olie in een hapjespan en bak de ui en krieltjes samen op middelhoog vuur al roerbakkend goudbruin. Roerbak ondertussen in een andere pan de herfsttwinkels bruin en gaar in circa 5 minuten. Voeg de paddestoelen toe aan de krieltjes en roerbak nog een paar minuten mee. Breng op smaak met zout en peper. Schep de roerbakschotel op borden en bestrooi met rucola. Leg daarna de twinkels daarop.

Bron: KmdK 08-2008

Ingrediënten

4 porties herfsttwinkels
3 el olijfolie
1 rode ui, in repen
400 g geschilde en voorgekookte krieltjes, gehalveerd
300 g gemengde paddestoelen, in grove stukken
zout en versgemalen peper
75 g rucola, gewassen en gedroogd

Keukengerei

Hapjespan