Hertenfilet Wellington

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180 graden. Bestrooi de hertenfilet met zout en peper. Bak de hertenfilet in 25 gram roomboter aan beide kanten snel bruin. Haal het vlees uit de pan en laat het koud worden.

Bak de reepjes prei en de champignons in het hete bakvet van het vlees. Haal ze uit het vet en laat alles afkoelen.

Omwikkel de filet met katenspek tot deze geheel bedekt is.

Plak de plakjes bladerdeeg met wat water aan elkaar en vouw de hertenfilet samen met wat prei en champignons in het deeg. Bestrijk de ingepakte filet met eigeel en bak hem in de voorverwarmde oven tot een kerntemperatuur van 55 graden is bereikt (ongeveer 25 minuten).

Snijd de bospaddenstoelen in stukjes en bak ze even aan in 25 gram roomboter. Voeg de ketjap en bouillon toe en breng alles samen aan de kook.

Kook de tagliatelle volgens de verpak?king en giet af. Verwarm de rode kool en voeg de rozijnen toe.

Snijd de filet in plakken. Leg wat taglia?telle op het bord en schenk er wat paddenstoelensaus overheen. Leg de plakken hertenfilet er tegenaan en leg er wat rode kool bij.

Bron: Proef 8 2013

Ingrediënten

650 g hertenfilet aan 1 stuk
8 plakjes katenspek
4 plakjes bladerdeeg
4 champignons, fijn gesneden
1 dunne prei, het wit in dunne reepjes
100 g tagliatelle
100 g bospaddestoelen
1 theelepel ketjap manis
1 dl runderbouillon
Rode kool, uit een pak
100 g rozijnen
50 g roomboter
1 eigeel