Hete bliksem met spek en stroop

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Zet de aardappelblokjes op met de runderbouillon en vul aan met water tot de aardappels een vingerkootje onder staan. Kook ze 5 minuten en leg dan de plakken spek en de appelpartjes er bovenop. Sluit de pan en kook nog op zacht vuur 15 minuten verder. Giet alles af, haal het spek uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Roer de boter met de aardappelen en appel tot een grove stamppot. Breng op smaak met peper. Snijd het spek in repen en leg ze op de stamppot. Serveer met de strooppot op tafel.

Bron: Koken met de keurslager 2-2008

Ingrediënten

300 g gerookt ontbijtspek, in dikke plakken
700 g kruimige aardappelen, geschild en in blokjes
3 dl runderbouillon van tablet
500 g zoete appels, geschild en in partjes
50 g boter
versgemalen peper suikerstroop