Hollandse biefstuk met shiitake en oesterzwammen

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Haal het vlees een half uur voor bereiden uit de koelkast en wrijf het in met zout en peper. Verwarm een eetlepel boter in de pan en fruit de sjalot zachtjes aan. Voeg de paddestoelen toe en laat circa ??n minuut meebakken.

Stap 2
Schep alles uit de pan en verwarm twee eetlepels boter. Bak op hoog vuur de biefstukken om en om bruin in circa 2 minuten per kant. Zodra het vlees omgedraaid wordt mogen de paddestoelen en uitjes weer in de pan om nog even mee te bakken. Serveer direct met een groene salade.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 8

Ingrediënten

4 Hollandse biefstukken van circa 150 g per stuk
zout en peper
3 el (vloeibare) boter
2 sjalotjes, gesnipperd
100 g shiitake, in plakjes
200 g oesterzwammen, in stukjes

Keukengerei

Koekenpan