Hollandse biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter en kropsla

  • 0 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Hak de kruiden heel fijn en vermeng ze met de zachte boter, breng op smaak met zout en peper. Rol de boter in een stuk folie en laat het een uurtje opstijven in de koelkast.

Stap 2
Bestrooi vlak voor het bakken de biefstukken rondom met zout en peper. Verwarm de olie en boter in een grote koekenpan en bak de biefstukken eerst aan een kant ca. 2 ? 3 minuten, draai hierbij het vlees een beetje rond in de pan zodat ook de zijkanten worden dichtgeschroeid. Bak vervolgens ook de andere kant ca. 2 ? 3 minuten.

Stap 3
Kook ondertussen de eieren in 4 minuten en spoel ze koud af. Doe de sla en de uiringen in een grote schaal en strooi er zout en peper over. Giet er een straaltje olie over en dan een beetje azijn, vermeng de sla goed en verdeel ze op 4 borden. Pel de eieren en snijd ze in vieren, verdeel ze over de sla en leg de biefstukken erbij, en leg er een plakje kruidenboter op.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 5

Ingrediënten

4 biefstukken
een melange van verse kruiden zoals bieslook, peterselie, tijm, salie
150 g roomboter op kamertemperatuur
zout en peper
2 el. olie en 1 el. boter om in te bakken
2 eieren, zachtgekookt
1 mooie krop sla, hele bladeren gewassen en gedroogd
1 kleine ui, in hele dunne ringen
olijfolie
witte wijnazijn

Keukengerei

Kom Koekenpan Steelpan Schaal