Hollandse gehaktballen met hete bliksem

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Kook de aardappelen in water met zout gaar, stamp of knijp ze fijn.

Stap 2
Bak het spek uit in een braadpan, haal ze uit de pan en voeg de boter toe, bak hierin de appelblokjes met suiker en peper zachtjes bruin. Voeg een beetje water toe en stoof nog een paar minuten tot de appels zacht zijn.

Stap 3
Doe de appel met het vocht en spekblokjes nu bij de aardappelpuree en roer goed door. Houd warm op een warmhoudplaatje.

Stap 4
Verwarm in de braadpan nu de gehaktballen in zijn eigen jus eventueel aangelengd met een beetje water.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 2

Ingrediënten

4 tot 8 huisgemaakte gehaktballen van de slager
150 g doorregen spekblokjes
700 g kruimige aardappelen, geschild en in blokjes
1tl. zout
400 g zachtzure appels, geschild in kleine blokjes
50 g boter
1 el suiker
versgemalen peper

Keukengerei

Kookpan Braadpan