Hollandse gehaktballen

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Verkruimel het brood en week het in een beetje lauw water tot het uit elkaar valt. Verwarm ondertussen een eetlepel boter en fruit de gesnipperde ui lichtbruin. Voeg de specerijen toe en roer even om, laat verder afkoelen. Kneed het gehakt met het uitgeknepen brood, de gefruitte ui, het ei en zout en peper tot een mooi samenhangend geheel. Rol er met koele handen acht ballen van en laat ze in de koelkast een half uur opstijven. Verwarm in dezelfde koekenpan de rest van de boter en bak de gehaktballen hierin rondom bruin. Giet er een beetje water bij en laat de ballen zonder deksel in circa 15 minuten doorgaren.

Bron: Koken met de Keurslager nr. 2 2008

Ingrediënten

500 g half-om-half gehakt
3 sneetjes oud wit brood, zonder korst
4 el (vloeibare) boter
1 ui, gesnipperd
1 mespunt foelie
1 mespunt korianderpoeder
1 ei, losgeklopt
1 tl zout en versgemalen peper