Hollandse gehakt?balletjes met een salsa van tomaat en citrus

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Bijgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Meng het gehakt met het kruidnagel? poeder en de cayennepeper, breng op smaak met zout en peper en draai er gehaktballetjes van. Bak ze en steek ze per twee stuks op een satestokje.

Meng de overige ingredienten met elkaar.

Verdeel de salsa over amuseglaasjes en zet er de prikker met gehaktballetjes in.

Bron: Proef 2 2013

Ingrediënten

250 g half om half gehakt
Mespuntje kruidnagelpoeder
Mespuntje cayennepeper
1 tomaat, ontveld en in blokjes
?1 sinaasappel, dikgeschild en in stukjes
1 sjalotje, geschild en fijngesnipperd
?Sap van 1 limoen
?2 eetlepels olijfolie
?1 eetlepel gembersiroop
?1 eetlepel gehakte munt