Hollandse roerbakschotel

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Meng de blokjes vlees met
de knoflook, tijm en twee
eetlepels olijfolie. Rijg ze aan
een stokje. Bak de spiesjes in
een koekenpan of grillpan,
op niet te hoog vuur, in tien
minuten rondom bruin.

Verhit de rest van de olijfolie
in een wok of koekenpan
en bak de minikrieltjes in vijf
minuten goudbruin. Voeg
de blokjes pompoen, rode
paprika, tomaat en knoflook
toe en bak het geheel nog
tien minuten.

Roer de chilisaus door
de groenten en schep er als
laatste de zilveruitjes bij.
Roer goed door en breng
op smaak met zout, peper
en eventueel een scheutje
balsamicoazijn.

Serveer met de gegrilde
spiesjes.

Ingrediënten

500 g hamlappen, in blokjes
3 teentjes knoflook, geperst
1 eetlepel verse tijmblaadjes
6 eetlepels olijfolie
1 kleine pompoen, in miniblokjes
2 rode paprika?s, in miniblokjes
2 tomaten, zaadlijsten eruit en in miniblokjes
1 teentje knoflook, fijngehakt
150 g minizilveruitjes zoetzuur
Halve eetlepel chilisaus
300 g voorgekookte minikrieltjes