Hongaarse varkensrolletjes met salami en paprikaroomsaus

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Hongaars
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Vraag de Keurslager naar platte schnitzels. Beleg ze met de plakjes salami. Snijd de paprika in kwarten, verwijder de steelaanzet, de zaadlijsten en de zaadjes en de kwarten in de lengte in repen. Verdeel de paprikarepen over de schnitzels en rol ze strak op. Zet de rolletjes vast met een houten prikker. Stap 2
Bak de rolletjes in circa 8 minuten rondom goudbruin. Snipper intussen de ui. Neem de rolletjes uit de pan. Laat de ui in de boter of olie licht kleuren. Voeg de tomatenpuree en het paprikapoeder toe en laat al roerend kort meebakken. Blus af met de bouillon en roer de cr?me fraiche door de saus. Breng de saus op smaak met wat zout en peper. Leg de rolletjes terug in de zachtjes pruttelende saus. Draai het vuur laag en laat met het deksel op de pan nog 10 minuten stoven. Lekker met rijst, pasta, gekookte aardappelen of aardappelpuree en sla.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 6

Ingrediënten

4 varkensschnitzels 100 gram Hongaarse salami 1 rode paprika 40 gram boter of 3 eetl. olieVoor de saus: 1 kleine ui 1 klein blikje tomatenpuree 2 theel. paprikapoeder 1/4 lt vlees- of kippenbouillon, uit een pot of een tablet 1 potje cr?me fraiche (125 gram) zout en versgemalen peper

Keukengerei

Koekenpan