Hotdog merguez

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Maak eerst de hummus door de kikkererwten samen met de rest van de ingredi?nten in een keukenmachine tot een gladde pasta te malen. Voeg eventueel wat water toe als de pasta te dik blijft. Breng op smaak met zout en eventueel wat meer citroensap. Verwarm de grillpan en grill de worstjes in circa 5 minuten rondom bruin en gaar. Snijd de stokbroodjes open en bestrijk ze royaal met hummus. Verdeel er wat sla over en leg er twee worstjes bovenop of tussen. Serveer direct.

Bron: KmdK 09-2008

Ingrediënten

8 merguez worstjes
4 kleine stokbroodjes
handje rucola, gewassen en gedroogd

Voor de hummus:
120 g kikkererwten uit blik, uitgelekt
1 teentje knoflook
1 el witte tahini
1 el vers citroensap
1 el olijfolie
snufje cayennepeper
snufje komijnpoeder
1 el peterselie

Keukengerei

Keukenmachine, grillpan