Hotdog met hasselback aardappels

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200?C. Schil de aardappels en snijd ze in de lengte doormidden. Leg ze met het snijvlak naar beneden. Snijd de aardappels dan dwars in alsof je heel dunne plakjes snijdt maar laat de onderkant heel zodat de plakjes niet loskomen.

Stap 2
Leg alle aardappelhelften op een bakplaat en bestrijk ze royaal met boter. Strooi er grof zeezout en vers gemalen peper op en giet de olijfolie er over. Bak ze in circa 40 minuten gaar, knapperig en bruin.

Stap 3
Bak ondertussen de hotdogs rondom aan en leg ze de laatste 10 minuten op de bakplaat bij de aardappels om helemaal gaar te worden. Lekker met knoflooksaus en sla.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 1

Ingrediënten

4 hotdogs
6 middelgrote vastkokende aardappels
25 g gesmolten boter of vloeibare boter
grof zeezout en peper
2 el extra vergine olijfolie

Keukengerei

Koekenpan