Houthakkerssteak met mediterraan stamppotje

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Winter
Aan de slag

Bereidingswijze

Kook de aardappels gaar en maak er met de room en boter een gladde puree van. Meng de rucola, de gedroogde tomaatjes en de knoflook door de puree.

Verwarm de oven voor op 175 ?C. Braad het vlees goudbruin aan in boter. Giet er regelmatig de jus over tijdens het bakken en breng de steaks op smaak met peper en zout. Gaar de steaks nog een kleine tien minuten na in de oven en laat ze 10 minuten rusten in folie voor je ze opdient.

Snijd het vlees in mooie reepjes en serveer het op de puree. Serveer met de verse pesto en garneer eventueel met wat takjes rucola.

Bron: Proef...nr 1 2010

Ingrediënten

4 houthakkerssteaks,
300 g aardappels (droogkokend: geschild en gewassen),
10 gedroogde tomaatjes op olie (gehakt),
1 bosje rucola (gehakt),
50 g boter,
1 dl room,
1 teentje knoflook (uitgeperst),
verse pesto (bakje)

Keukengerei

Oven