Houthakkerssteak met paddestoelensaus

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de boter in een koekenpan, bak de steaks hierin rondom aan in ca. 3 minuten per kant. Haal het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie.

Stap 2
Fruit in het braadvet de ui licht aan, bak de paddestoelen kort mee en strooi de bloem erover, roer goed om en giet de room erbij. Laat het geheel nu 2 minuten doorkoken en breng op smaak met zout en peper.

Stap 3
Leg de steaks nog een paar minuten terug in de saus om goed door te warmen. Lekker met een salade en pasta.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 2

Ingrediënten

4 houthakkerssteaks
3 el. vloeibare boter
1 kleine ui, gesnipperd
150 g gemengde paddestoelen, schoongemaakt en kleingesneden
1 el. bloem
1 dl kookroom
zout en peper

Keukengerei

Koekenpan