Humkessoep

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Zet het soepvlees met 1,5 liter koud water en wat zout en peper op, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat met het deksel schuin op de pan circa 2 uur trekken. Schuim de bouillon af. Snijd intussen de geschilde aardappelen en de knolselderij in blokjes. Snijd de afgehaalde sperzieboontjes in stukjes en de schoongemaakte prei in ringetjes.

Stap 2
Doe de aardappel en de knolselderij bij de bouillon en laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg de sperzieboontjes en de preiringen toe en laat nog 10 minuten koken. Doe de witte bonen bij de soep en laat nog kort doorwarmen. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Eet er desgewenst knapperig bruin brood bij.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 94

Ingrediënten

500 g runderpoulet (soepvlees)
zout en versgemalen peper
2 middelgrote aardappelen
circa 250 g knolselderij
500 g sperziebonen
1 prei
1 pot of blik witte bonen (circa 400 g)

Keukengerei

Soeppan Schuimspaan