Hutspot met ribkarbonade en piccalilly

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Nederlands
  • Winter
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Schil de aardappelen en snijd ze in
stukken. Schrap de wortels, halveer
ze in de lengte en snijd ze in plakjes
van 0,5 cm dik.
Snijd de schoongemaakte uien eerst
in vieren en daarna in plakjes. Of koop
gesneden wortel en uien kant-en-klaar
in een zak.
Stap 2
Giet een laagje van circa 3 cm water
in een pan, voeg wat zout toe, schep
de aardappelen in de pan en schep
daarop de wortel en ui. Breng aan de
kook, draai het vuur laag en laat
met het deksel op de pan circa 25
minuten koken tot de aardappelen
goed gaar zijn.
Stap 3
Giet af en stamp de aardappelen
en de groenten met de boter door
elkaar. Breng de stamppot op smaak
met wat zout en peper. Voeg zonodig
een scheutje melk of kookvocht toe
als de stamppot te droog mocht zijn.
Stap 4
Verhit, terwijl de stamppot kookt,
de braadboter in een koekenpan en
braad de krabonades aan beide
kanten bruin. Bestrooi met wat zout
en peper. Blus af met een scheutje
water, draai het vuur laag en laat
de karbonades af en toe omkerend
op laag vuur in 15-20 minuten gaar
worden. Voeg zonodig af en toe een
scheutje warm water toe. De juiste
braadtijd is afhankelijk van de dikte.
Serveer de karbonades met de braadjus bij de hutspot en zet een schaaltje
picalilly op tafel.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 1

Ingrediënten

4 ribkarbonades
1-1,5 kg aardappelen
1 kg winterwortels
500 gram uien
zout en versgemalen peper
50 gram boter
40 gram braadboter
piccalilly

Keukengerei

Kookpan Pureestamper Koekenpan