Huzarensalade

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de geschilde aardappelen gaar en snijd ze in blokjes. Snijd het vlees, de augurkjes en de geschilde appels in blokjes. Snij de bosuitjes in ringetjes. Roer de mayonaise, de azijn, de olie, de suiker en wat zout en peper in een grote kom door elkaar. Schep de aardappel, het vlees, de augurk, de appel en de bosui door de mayonaisesaus. Zet de salade afgedekt op een koele plaats en laat een half uur voor het serveren op kamertemperatuur komen.

Stap 2

Schep de salade nogmaals goed om en proef of er nog zout en/of peper bij moet. Bekleed een platte schaal met slablaadjes. Schep de huzarensalade in het midden, strijk de bovenkant glad en bestrijk desgewenst met mayonaise. Garneer de rand met plakjes tomaat, plakjes komkommer, plakjes of partjes ei, augurkenwaaiertjes en zilveruitjes.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 92

Ingrediënten

1 kg bloemig kokende aardappelen
300-400 g gaar soepvlees
4-6 augurken
2 zoetzure appels
4 bosuitjes
4 eetl. mayonaise
2 eetl. azijn
2 eetl. plantaardige olie
2 theel. suiker
zout en versgemalen peper
Voor de garnering:

blaadjes kropsla
plakjes tomaat
plakjes komkommer
plakjes of partjes hardgekookt ei
zilveruitjes
augurkenwaaiertjes
mayonaise

Keukengerei

Kookpan Kom Schaal