Huzarensalade-nieuwe-stijl

  • 4 personen
  • 20-30 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Haal de zoete aardappel, de courgettes en de appels door de spiraalsnijder. Besprenkel de appelslierten direct met citroensap om verkleuring tegen te gaan.

Blancheer de courgette samen met de erwtjes 2 minuten en de zoete aardappel 3 minuten en koel direct met koud water.

Meng de kalkoenfiletreepjes, courgette, erwtjes, zoete aardappel, appel, rode ui en sinaasappelrasp met wat peper en zout en bieslook. Meng crème fraîche met kerriepoeder en gembersiroop en schep dit door het groentemengsel.

Verdeel de veldsla over een schaal. Schep hier de salade op en garneer met de kwarteleitjes. Of zet een steker op het bord met daaromheen de veldsla. Vul de steker met salade en druk de inhoud goed aan. Verwijder de steker en garneer met kwarteleitjes en sprietjes bieslook.

Bron: Proef 2018

Ingrediënten

300 g kalkoenfilet, vleeswaren in smalle reepjes gesneden
1 zoete aardappel van 500 g
2 courgettes
2 Elstar-appels
2 eetlepels citroensap
200 g diepvrieserwtjes
2 rode uien, in dunne halve ringen
Rasp van 1 sinaasappel
Peper, zout
Bosje bieslook
3 eetlepels crème fraîche
3 theelepels kerriepoeder
3 eetlepels gembersiroop
Zakje veldsla à 80 g
8 kwarteleitjes, hardgekookt en gepeld