Huzarensalade

  • 8 personen
  • Makkelijk
  • Bijgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Kook de aardappelen gaar in water met wat zout, giet ze af, laat ze afkoelen en snijd ze in blokjes. Snijd het vlees, de augurken en de geschilde appels in blokjes. Snipper de ui. Roer de mayonaise, de azijn, de olie, de suiker en wat zout en peper door elkaar. Schep alles in een grote kom door elkaar en laat op kamertemperatuur een paar uur rusten. Of zet de salade afgedekt een nachtje in de koelkast. Schep voor het serveren nogmaals goed om en breng zonodig verder op smaak.

Stap 2
Bekleed een platte schaal met slablaadjes. Schep de huzarensalade in het midden, strijk de bovenkant glad en garneer met tomaat, komkommer, ei, augurk en zilveruitjes. Of dien de salade op in eenpersoons coupes.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 9

Ingrediënten

300 g pastrami of pekelvlees, in plakken van 0,5 cm gesneden
1 kg aardappelen
zout en versgemalen peper
4 grote augurken
2 zoetzure appels
1 flinke ui
4 eetl. mayonaise
2 eetl. azijn
2 eetl. olie
2 theel. suiker
Voor de garnering:

blaadjes sla
plakjes tomaat
plakjes komkommer
plakjes hardgekookt ei
waaiertjes augurk
zilveruitjes

Keukengerei

Kookpan Kom