Verwarm de oven voor tot 200
graden.
Bestrooi de aardappeltjes met
peper, zout, tijm en citroenrasp en
schep dit goed door elkaar. Leg
ze vervolgens op een met bakpapier
beklede bakplaat en
besprenkel
ze met 3 eetlepels
olijfolie. Bak de aardappeltjes in
30 tot 40 minuten krokant en
goudbruin.
Maal de peper, sjalot, knoflook
en tomaten grof in de keukenmachine.
Doe het geheel in een
kommetje en roer de basilicum,
limoensap
en honing erdoorheen.
Breng eventueel op smaak met
peper en zout.
Verwarm de resterende olijfolie
in een koekenpan en bak de karbonades
rondom bruin. Zet het
vuur lager en laat het vlees nog
3 ? 4 minuten zachtjes bakken.
5. Bestrooi de karbonades met
grof zeezout en vers gemalen
peper
en serveer ze met de
patatas
bravas en tomatensalsa.
4 Ibericokarbonades
900 g vastkokende aardappelen, in blokjes
6 eetlepels olijfolie
2 eetlepels verse tijmblaadjes
Rasp van 1 citroen
200 g zoete tomaten, in stukken
1 teentje knoflook
1 sjalotje, gepeld en in stukken
1 rode peper, gehalveerd, zaadjes eruit
1 eetlepel grof gehakte basilicum
1 eetlepel limoensap
Halve eetlepel honing