Ierse tournedos met gekonfijte sjalotten en rode wijnsaus

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 150 graden.
Kook de rode wijn tot de helft in en voeg er de kalfsjus aan toe.
Kook het geheel in tot sausdikte.
Bak de sjalotjes stevig aan met de suiker tot ze karamelliseren, en blus ze af met de azijn en port.
Bak de tournedos in een klontje marga?rine bruin en bestrooi ze met zout en peper. Gaar ze daarna in 8 minuten in een oven van 160 graden. Kerntemperatuur vlees: 53 graden.
Leg de tournedos op de borden en garneer elk bord met sjalotjes en een takje peterselie.

Ingrediënten

4 tournedos (ca. 150 g per stuk)
200 g kleine sjalotjes, schoongemaakt
50 g suiker
klontje margarine
scheutje azijn
scheutje rode port
0,5 l rode wijn
0,5 l kalfsjus
peterselie