IJsjes

  • 0 personen
  • Zeer makkelijk
  • 20-30 minuten
  • Kinderkeuken
Aan de slag

Bereidingswijze

Kiwi-ijsjes

Dit recept is voor 8 ijsjes

Snijd van een van de kiwi?s wat
mooie plakjes.

Pureer de overige vijf kiwi?s in de
blender, samen met het limoensap
en de honing.

Vul de ijsvormpjes met het sap
en schuif voorzichtig twee schijfjes
kiwi in de vorm. Zet de vormpjes
ongeveer 6 uur in de vriezer om op
te stijven. Haal de ijsjes uit de vriezer
en serveer ze direct. Smullen maar!

Roomijs met M&M’s

Dit recept is voor ong. 750 ml ijs.

Mix de melk met de slagroom in
een keukenmachine (of met een
handmixer) tot een luchtig mengsel
waarin pieken ontstaan.

Meng voorzichtig je favoriete
M&M?s en nootjes door het mengsel.

Stort het mengsel in een cakevorm,
dek deze af met keukenfolie en zet
het geheel minimaal 6 uur in de vriezer
om op te stijven. Serveer in een
leuk bakje en strooi er eventueel nog
wat M&M?s overheen ter garnering.
Feest!

Zomerfruit sorbetijs

Voor 4 porties.

Maal de bevroren aardbeien met de suiker
helemaal fijn in een keukenmachine.

Giet dan langzaam, terwijl de
keukenmachine draait, de slagroom erbij
totdat een glad ijsmengsel is ontstaan.
Verdeel het ijs met een ijsschep of eetlepel
over de ijsbakjes. Klaar!

Ingrediënten

Kiwi ijsjes:
6 kiwi?s, geschild
Sap van 1 limoen
1 eetlepel vloeibare honing

Roomijs met M&M's
1 blikje gecondenseerde melk
500 ml koude slagroom
50 g gehakte nootjes
2 zakjes M&M?s

Zomerfruit sorbetijs
300 g diepvriesaardbeien
150 g suiker
150 ml slagroom
4 eetbare ijsbakjes