Indiaas curry stoofgerecht van runderlappen

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
  • Indiaas
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de olie in een braadpan met dikke bodem en bak hierin het vlees in twee porties om en om bruin. Haal het vlees uit de pan en bak de ui in het braadvet glazig, voeg de tomaten en de currypasta toe en bak al roerend mee.

Stap 2
Doe het vlees terug in de pan, bestrooi met een theelepel zout en giet de kokosmelk erbij, roer alles om en giet zoveel water bij tot het vlees onder staat. Laat met het deksel op de pan in circa 2 uur stoven. Controleer af en toe of er genoeg vocht bij het vlees zit, voeg anders wat water toe. Lekker met basmatirijst en komkommersalade.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 9

Ingrediënten

700 g riblappen, in blokjes van 3x3 cm
2 el zonnebloemolie
2 grote uien, gesnipperd
500 g trostomaten, fijngehakt
3 el milde currypasta
zout
500 ml kokosmelk

Keukengerei

Braadpan