Indiaas gekruid gehaktbrood

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Indiaas
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 graden Celcius. Laat het brood weken in een paar eetlepels water en knijp het dan uit. Doe het gehakt in een kom met alle andere ingredi?nten en kneed het snel tot een homogeen geheel. Druk het gehakt in een ingevette cakevorm en bak in circa 50 minuten bruin en gaar (kamertemeratuur 72 graden). Lekker met een gemberchutney.

Bron: Koken met de keurslager 2-2008

Ingrediënten

600 g gehakt rundergehakt (of half lams, half rundergehakt)
2 witte boterhammen, zonder korst
75 g pistache nootjes (zonder vlies)
50 g rozijnen
1 el milde currypasta (patak)
1 kleine ui, geraspt
1 verse groene peper, zonder zaadjes en fijngehakt
1/2 bosje koriander, gehakt
1 ei, losgeklopt
4 el olijfolie
zout

Keukengerei

Oven