Indiaas gekruide gehaktballen in tomatensaus en spiegelei

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Indiaas
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat het brood weken in een paar eetlepels water en knijp het dan uit. Doe het gehakt in een kom met de currypasta, brood, zout, geraspte ui, groene peper, de helft van de koriander en ei en kneed het snel tot een homogeen gehakt. Vorm er 8 balletjes van.

Stap 2
Verwarm de olie in een hapjespan en bak de balletjes rondom aan. Giet er de tomatenblokjes bij en nog een snufje zout. Laat zonder deksel 5 minuten pruttelen zodat de saus iets indikt.

Stap 3
Breek de eieren in een kommetje, laat de dooiers heel. Giet nu de eieren voorzichtig tussen de balletjes in de saus en doe het deksel op de pan. Laat in 5 minuten gaar stoven. Leg op ieder bord 2 balletjes en een ei met wat van de saus en bestrooi met de rest van de koriander. Lekker met basmatirijst.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 7

Ingrediënten

600 g half lams-, half rundergehakt
2 witte boterhammen, zonder korst
1 el milde currypasta?
mespunt zout
1 kleine ui, geraspt
1 verse groene peper, zonder zaadjes en fijngehakt
bosje koriander, gehakt
1 ei, losgeklopt
4 el olijfolie
1 blik gepelde tomatenblokjes
4 eieren

Keukengerei

Kom Hapjespan