Indiase kippenpoten

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Indiaas
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat de kipdelen op kamertemperatuur komen. Snipper de ui. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en de zaadjes en snijd de peper klein. Vergeet niet meteen daarna goed uw handen te wassen! Rooster de geschaafde amandelen regelmatig omschuddend in een droge koekenpan met een dikke bodem tot ze beginnen te kleuren en schep ze meteen uit de pan op een bord, omdat ze anders door de hitte van de panbodem alsnog verbranden. Snijd of knip de abrikozen in vieren. Snijd de bosuitjes met het groen in ringetjes.

Stap 2
Verhit de boter in een grote braadpan en bak de stukken kip rondom bruin. Neem de stukken kip uit de pan en houd ze afgedekt warm. Laat de ui in de braadboter omscheppend fruiten tot ze begint te kleuren. Laat de chilipeper, de kardemom, de kurkuma en de koriander kort meefruiten. Blus af met de kippenbouillon en voeg de rozijnen en de abrikozen toe. Leg de stukken kip in de saus, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat de kip met het deksel op de pan op laag vuur in 20 minuten gaar stoven.

Stap 3
Roer de ma?zena aan met de yoghurt of de room. Roer dit mengsel door de saus en laat kort aan de kook komen. Proef of er nog zout en/of peper bij moet. Bestrooi met de bosui en de geroosterde geschaafde amandelen. Lekker met rijst en groenten naar keuze.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 2

Ingrediënten

4 kippenpoten,
verdeeld in dijen en drumsticks
1 grote ui
1 rode chilipeper
1 zakje geschaafde amandelen
100 g zachte gedroogde
abrikozen (voorgeweekt)
2 bosuitjes
50 g braadboter
1 theel. kardemompoeder
1 theel. kurkuma
(geelwortel of koenjit)
1 theel. korianderpoeder
1/4 l kippenbouillon,
gemaakt van 1/2 tablet
50 g rozijnen
2 theel. ma?zena
4 eetl. yoghurt of kookroom
zout en versgemalen peper

Keukengerei

Koekenpan Braadpan