Indonesische riblappen met pindasaus

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
  • Indonesisch
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Snipper de ui en de knoflook. Roer de sojasaus, de azijn, de sambal oelek en de basterdsuiker door elkaar.

Stap 2
Verhit de braadboter in een pan en braad de riblap aan beide kanten bruin. Neem het vlees uit de pan en laat de ui in het braadvet fruiten tot ze begint te kleuren. Laat de knoflook kort meefruiten (knoflook verbrandt snel en wordt dan bitter). Blus af met het sojasausmengsel en breng met een scheut water aan de kook. Leg het vlees in de saus, draai het vuur op de laagste stand, zet een deksel op de pan en laat de riblap in 1 tot 1,5 uur zachtjes gaar stoven. Keer het vlees in die tijd een keer om.

Stap 3
Maak intussen de pindasaus volgens de aanwijzingen op de verpakking en vervang een deel van het vocht door de braadjus van het vlees. Geef er zilvervliesrijst bij die volgens de aanwijzingen op de verpakking is gekookt en desgewenst een komkommersalade van blokjes komkommer die is aangemaakt met een dressing van azijn, zout, zoetzure chilisaus en olie.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 17, nr. 2

Ingrediënten

600 gram riblappen
1 grote ui
1-2 teentjes knoflook
2 eetl. sojasaus
2 eetl. azijn
1 theel. sambal oelek
1 eetl. bruine basterdsuiker
40 gram braadboter
pindasaus uit pot of pak, gemaakt volgens de aanwijzigingen op de verpakking.

Keukengerei

Kom Braadpan Steelpan

Vragen?