Italiaans gehakt

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Italiaans
  • Kinderkeuken
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1:
Verwarm de olie in een koeken- of hapjespan waarin je straks ook de balletjes gaat bakken. Bak de ui, kruiden, knoflook en tomatenpuree even zachtjes aan.

Stap 2:
Doe dit gebakken mengsel bij het basisrecept, kneedt goed door en maak er balletjes van of gebruik dit als vulling voor groenten, tortilla?s of taco?s.

Bron: Keurslager Kinderkookboek

Ingrediënten

1 basisrecept gehakt
2 el olie
1 sjalot of kleine ui, gesnipperd
1 el gedroogde italiaanse kruiden zoals oregano, basilicum, salie, rozemarijn
1 knoflookteentje uitgeperst
1 el tomatenpuree

Keukengerei

Koeken- of hapjespan