Italiaans varkensrack

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Het vlees met keukengaren opbinden zodat het in model blijft, en inwrijven met zout en peper. De olie en azijn in een braadpan gieten en de knoflook, rozemarijn, tijm en jeneverbessen toevoegen. Het vlees in het mengsel leggen en 24 uur laten marineren, regelmatig omkeren.

Schenk de melk erop, het vlees moet geheel bedekt zijn. Op een laag vuur of in een, tot 150 graden voorverwarmde oven circa 1 uur stoven tot de melk geheel is opgenomen. Verhoog de temperatuur (oven naar 200 graden) en braad het vlees rondom bruin. Neem uit de pan en snijd het vlees tussen de ribben door in plakken.

Bron: Proef 2 2014

Ingrediënten

1 varkensribstuk van circa 1,5 kg
350 ml olijfolie
3 eetlepels witte wijnazijn
3 fijngehakte teentjes knoflook
3 takjes rozemarijn
4 takjes tijm
8 verse jeneverbessen
1,5 l volle melk