Italiaanse ciabatta-tosti

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Lunch
  • 0-20 minuten
  • Kinderkeuken
Aan de slag

Bereidingswijze

Meng alle ingredienten voor de pesto, maal ze glad met een staafmixer en breng op smaak met wat zout en peper.
Besmeer de plakken ciabatta met ketchup en bestrooi ze met tijm.
Beleg ze vervolgens met courgette, tomaat, mozzarella en bestrooi met zout en peper.
Rooster de ciabatta?tosti?s in een grillpan of onder een tosti?ijzer, totdat de mozzarella licht begint te smelten.
Serveer met de pesto.

Ingrediënten

8 plakken gesneden ciabatta
4 tomaten in plakjes
16 plakjes courgette
16 plakjes mozzarella
Tomatenketchup
Tijm (fijngehakt)

VOOR DE PESTO
1 bosje basilicum
50 g pijnboompitten
50 g geraspte Parmezaan
1 dl olijfolie
1 teentje knoflook
Zeezout