Italiaanse cupcakes

  • 0 personen
  • Zeer makkelijk
  • 30-60 minuten
  • Kinderkeuken
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Zeef het bakmeel boven een kom en druk een kuiltje in het midden. Breek het ei boven het kuiltje en voeg de olie toe. Roer goed los met een vork. Voeg scheutje voor scheutje al kloppend de melk toe, zodat je een glad beslag krijgt. Voeg de pijnboompitten en kaas door het beslag en breng op smaak met wat versgemalen peper en eventueel wat zout.

Schep het beslag in een cupcakeplaat bekleed met papieren vormpjes. Vul de vormpjes tot driekwart.

Bak de cupcakes in het midden van de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Laat ze 5 minuten afkoelen voordat je ze uit de vorm neemt. Zet ze daarna op een rooster om helemaal af te koelen.

Maak, terwijl de cupcakes in de oven staan, de topping.
Roer de ricotta glad en meng de pesto erdoor. Schep het kaasmengsel in een spuitzak en spuit toeven op de cupcakes. Versier met een blaadje basilicum en een tomaatje.

Bron: Proef 5 2014

Ingrediënten

150 g zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels olijfolie
125 ml melk
1 ei

50 g pijnboompitten
80 g Parmezaanse kaas, geraspt
100 g ricotta
0,5 eetlepel groene pesto
6 kerstomaatjes
6 blaadjes basilicum voor garnering