Italiaanse gehaktsaus

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Italiaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de ui en groenteblokjes tot ze lichtbruin zijn. Voeg de knoflook en oregano toe en bak zachtjes 2 minuten mee. Voeg het gehakt en pancetta toe en bak tot het gehakt rul is. Bestrooi licth met zout en peper. Voeg de pomatenpuree toe en bak die even mee. Voeg dan de wijn, tomatenblokjes en bouillon toe en laat het geheel zonder deksel even doorkoken. Doe het deksel op de pan en laat nog 30 minuten zachtjes koken. Breng de saus op smaak met zout en peper. Lekker met allerlei soorten pasta.

Bron: Koken met de Keurslager nr. 2 2008

Ingrediënten

400 g rundergehakt
75 g pancetta, in blokjes
3 el olijfolie
1 middelgrote ui, gesnipperd
1 wortel, in kleine blokjes
1 stengel selderij, in kleine blokjes
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 el gedroogde oregano
zout en peper
1 el tomatenpuree
1 dl rode wijn
1 blikje tomatenblokjes van 400 g
2 dl runderbouillon