Italiaanse kalkoenrollade met basilicumsaus

  • 0 personen
  • Moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
  • Italiaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de kalkoenfilet open tot een grote lap. Beleg het vlees met spinazieblaadjes, plakken parmaham, reepjes paprika en de kaas. Strooi er wat peper op, druk alles goed plat en sluit de filet weer.
Stap 2
Bind het vlees met keukengaren als een rollade vast. Bestrijk de rollade in met een mengsel van olie en knoflook en bak het vlees in een op 190?C voorverwarmde oven in circa 60 gaar en mooi bruin. Stap 3
Laat het vlees goed afkoelen. Snijd het voor het serveren met een scherp mes in mooie plakken en garneer het geheel met fijne basilicumblaadjes. Vermeng voor de saus de mayonaise met de geperste knoflook en basilicum.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 5

Ingrediënten

stuk kalkoenfilet van circa 800 gram 6 plakken parmaham
300 g geblancheerde bladspinazie
2 gegrilde paprika's (of meer) uit de pot 100 g geraspte mozzarella
peper
olijfolie
knoflook versgehakte basilicum
Voor de saus:
2 dl mayonaise op basis van olijfolie geperste knoflook versgehakte basilicum

Keukengerei

Kom