Italiaanse kip met tomatensaus en olijven

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Italiaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat de kipkarbonades op kamertemperatuur komen. Snipper de ui en de knoflook. Verhit de boter in een flinke braadpan en bak de stukken kip rondom aan. Schep ze uit de pan en bestrooi ze met wat zout en peper. Laat de ui in de achtergebleven boter glazig fruiten en laat de knoflook kort meefruiten.
Stap?2
Roer de tomatensaus door het uimengsel en breng aan de kook. Draai het vuur laag, leg de stukken kip in de saus en laat ze met het deksel op de pan circa 30 minuten stoven. Keer ze in die tijd een paar keer om. Roer er kort voor het serveren de olijven door.
Stap?3
Breng de saus zonodig verder op smaak met wat zout en peper. Bestrooi met het grof gehakte basilicumblad. Lekker met pasta (spaghetti bijvoorbeeld) of rijst.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 4

Ingrediënten

8 kipkarbonades
1 ui
2 teentjes knoflook
50 g braadboter
zout en versgemalen peper
4 dl gekruide tomatensaus
uit pak, pot of fles
100 g zwarte olijven
bosje basilicum

Keukengerei

Braadpan