Italiaanse kipburger

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Lunch
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Doe het gehakt, ei en paneermeel in een kom met de pesto, ui en kappertjes, en voeg peper en zout toe naar smaak. Meng goed. Verdeel het gehakt in vieren en vorm van elk deel een burger.

Bak de burgers in een koekenpan met wat boter om en om bruin en laat ze afhankelijk van de dikte nog maximaal 10 minuten garen in de oven (180 graden).
De kipburgers moe? ten in ieder geval goed gaar zijn van binnen.

Leg de burgers op een ciabattabroodje met wat rucola. Beleg de burgers met tomaat, mozzarella en eventueel verse basilicumblaadjes.

Bron: Proef 2 2013

Ingrediënten

500 g kippendijtjes, fijngehakt
?1 ei
?2 eetlepels paneermeel
?2 eetlepels groene pesto
?25 g rucola
?2 rode uien, fijngesnipperd
1 eetlepel kappertjes,
fijngesnipperd
?2 vleestomaten, in plakjes
Bol mozzarella
?Boter
?4 ciabattabroodjes
12 blaadjes basilicum