Italiaanse spies en groenten met ricottavulling

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Italiaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Was de courgettes en vleestomaten snijd ze horizontaal doormidden. Haal met behulp van een lepeltje het vruchtvlees en zaadjes uit de groenten tot een centimeter van de schil. Hak het vruchtvlees van de courgette fijn en gooi de zaadjes van de tomaat weg. Bestrooi de groenten van binnen met een beetje zout en peper en laat staan tot later gebruik.

Stap 2
Verwarm de oven voor op 200?C. Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de knoflook met de gehakte rozemarijn. Voeg het courgettevruchtvlees toe en bak mee tot alles een lichtbruine kleur heeft. Roer de ricotta los in een kom en voeg de gebakken knoflook en courgette toe. Voeg verder de ringetjes bosui, pesto en de helft van de kaas toe en vermeng alles goed met elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 3
Vul de groenten met de ricotta en strooi er de rest van de Parmezaanse kaas over. Leg ze in een ovenschaal en bak ze in circa 15 minuten gaar en bruin. Bak ondertussen de spiesen in de koekenpan in circa 3 minuten per kant gaar. Lekker met groene salade.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 5

Ingrediënten

4 Italiaanse spiesen
2 middelgrote courgettes
2 rijpe vleestomaten
zout en peper
2 el olijfolie
3 tenen knoflook, geperst
1 tl verse gehakte rozemarijn of 1 tl gedroogde
100 g ricotta
2 bosuitjes, in ringetjes
1 el verse pesto
50 g versgeraspte Parmezaanse kaas

Keukengerei

Hapjespan Kom Ovenschaal Koekenpan