Italiaanse tramezzini met kipsalade

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Lunch
  • 0-20 minuten
  • Italiaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm een koekenpan en bak daarin de spekplakjes zachtjes uit. Leg ze op keukenpapier om uit te lekken. Snijd de korsten van het brood met een scherp mes. Snijd daarbij zo weinig mogelijk brood weg.

Stap 2
Verdeel de kipsalade over 4 sneetjes brood en leg daar de basilicum op, bestrooi met wat peper. Leg de plakjes spek erop en dek af met de andere 4 sneetjes. Druk even goed aan en snijd horizontaal doormidden.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 7

Ingrediënten

4 plakjes ontbijtspek
100 g kipsalade van de Keurslager
8 sneetjes wit casino brood
2 takjes basilicum
vers gemalen peper

Keukengerei

Koekenpan