Jachtschotel met zuurkool en appel

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Nederlands
  • Winter
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Fruit de ui glazig in de boter, voeg het gehakt toe en bak dit rul. Schep er de mosterd, ketchup en ketjap doorheen en roer alles goed door. Op smaak brengen met een beetje zout en peper.

Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal, verdeel er de zuurkool overheen en schep er de aardappelpuree op. Strooi er als laatste de paneermeel overheen.

Kerf de bolle kant van de appel in en druk de appels met de bolle kant naar boven, mooi verdeeld, in de aardappelpuree. Doe enkele klontjes boter over de appels (dan gaan ze glanzen) en plaats 20-30 minuten in de voorverwarmde oven.

Bron: Proef nr 7 2014

Ingrediënten

750 g half-om-half gehakt
25 g roomboter
2 uien, in halve ringen
2 eetlepels Dijon mosterd
2 eetlepels ketchup
3 eetlepels ketjap manis
500 g zuurkool, afgespoeld
800 g aardappelpuree
50 g paneermeel
2 appels, geschild, in vieren gesneden