Jachtschotel

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1

Maak aardappelpuree op de gekozen manier.

Stap 2

Snipper de uieen. Verhit de braadboter in een grote koekenpan en laat de ui omscheppend glazig fruiten. Voeg het gehakt toe en laat het omscheppend bakken tot het rul is en de rode kleur is verdwenen. Voeg de bouillonpoeder, de piccalilly en wat zout en peper toe en giet circa 1 dl heet water in de pan. Laat circa 10 minuten stoven.

Stap 3

Schep de helft van de aardappelpuree in een ovenschaal en strijk de bovenkant glad. Schep het gehaktmengsel op de aardappelpuree. Schep daarop de resterende aardappelpuree en trek er met een vork een ribbelpatroontje in. Bestrooi met het paneermeel en beleg met de in vlokjes verdeelde boter. Zet de schaal 20-30 minuten in de op 200 graden Celsius voorverwarmde oven tot er een mooi bruin korstej op zit. Appelmoes, tutti frutti of sla is hier erg lekker bij.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 94

Ingrediënten

aardappelpuree voor 4 personen
2 uien
500 gram gehakt, half-om-half
25 g braadboter
3 theel. bouillonpoeder
4 eetl. piccalilly
zout en versgemalen peper
3 eetl. paneermeel
circa 25 g boter

Keukengerei

Kookpan Koekenpan Ovenschaal