Japanse kipsat? (Yakitori)
- 4 personen
- Zeer makkelijk
- Hoofdgerecht
- 30-60 minuten
- Japans
- Barbecue
Voeg de ingredi?nten voor de marinade (sojasaus, mirin, suiker en sake) in een pan en laat het 5 minuten zachtjes koken. Laat afkoelen en voeg de kipblokjes toe. Laat de kip een half uur marineren.
Snijd de lente-ui in stukjes van twee centimeter. Haal de kip uit de marinade, maar bewaar de marinade wel. Steek de kip en lenteuitjes om en om aan de sat?stokjes. Verhit op een grillplaat of in een bakpan een beetje olie, of gebruik de barbecue, grill of bak de stokjes ongeveer 4 minuten (bij gebruik van kipdijvlees 2 minuten per kant langer) aan beide kanten. Verwarm de marinade, schep een beetje over de stokjes heen en bestrooi met geroosterde sesamzaadjes.
450 gram kipfilet of kipdijvlees in blokjes
50 ml Japanse sojasaus
25 ml mirin
15 gr suiker
25 ml sak?
1 bos lente-uitjes
zonnebloemolie
1 el sesamzaad, geroosterd
Kookpan Sat?stokjes Grillpan/barbeque of koekenpan