Japanse schnitzelreepjes

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Bestrooi de repen met zout, peper en bloem. Schud overtollig bloem af en schep de repen eerst door het ei en druk het dan stevig in de panko. Verwarm de olie en bak de repen om en om in meerdere porties goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en houd eventueel warm in een warme oven tot alle repen gebakken zijn. Serveer met de bosui eroverheen en een kommetje saus om te dippen.

Bron: Koken met de keurslager nr. 03 2008

Ingrediënten

400 g varkens of kalfschnitzel, in dikke repen
zout en peper
2 el bloem
2 geklutste eieren
100 g panko ( Japans paneermeel)
1 dl olie
2 bosuitjes, in dunne reepjes
Japanse sojasaus of tonkatsusaus (toko)